Genital estetik, lüks olmaktan çıkıp ihtiyaçlar listesine koyulduğundan beri üzerine daha çok konuşur olduk. Kadının, cinsel varlığını doğru tanımlamasının bir yolu olarak genital bölgesini güzelleştirmek zorunda kalmasını kati suretle kabul etmemekle birlikte; kendini daha iyi hissetmesinin, daha özgüvenli olmasının, daha iyi seks yapmasının bir yoluysa da en başta kadının kendisi için gerekli. Erkeği elde tutmak, diğer kadınlarla rekabet etmek genital estetiğin nedeni olmamalı elbette. Bir kadın, kendi orgazmına giden yolda, partneriyle sağlıklı cinsel ilişki kurabilmek için yollar deneyecekse bunlardan biri şüphesiz ki deformasyona uğrayan genital bölgenin onarımı. Genital bölgede deformasyon deyince aklınıza ilk olarak ne geliyor peki? Doğum ve sonrasında oluşan şekilsel ve yapısal değişimler. Doğuştan gelen anomalileri de eklersek kadınlar, doğum sonrası yeniden doğuşa oldukça sıcak bakıyorlar ve bunda sonuna kadar haklılar.
Gebelik sürecinde sekteye uğrayan ve eski ritmini kaybeden cinsel yaşamın doğum sonrası normale dönmesi; doğum sonrasında bebek bakımının zorlukları, hormonal değişimlerin etkisi ve bedensel yorgunluğun ruha da yansımasıyla biraz zorlu olabiliyor. Böyle dönemlerde kadınların fiziksel görünümlerinden duydukları rahatsızlık da işin tuzu biberi oluyor. Vajinanın eskisi kadar sıkı olmaması, dokusal sarkmalar hazza giden yolda olumsuz bir dönüştürücü etkisi görüyor. Dolayısıyla vajina estetiği, pek çok kadın için doğum sonrası ihtiyaca dönüşüyor.
Genital estetik nasıl yapılır?
Vajina estetiği başlığı altında en sık tercih edilen ve ihtiyaç duyulan işlemlere gelirsek; özellikle doğum sonrasında labioplasti de vajinoplasti yani vajina daraltma da çok sık yaptığımız operasyonlar. Hele de çoklu doğumlar yapmış kadınların vajina daraltma işleminden aldıkları fayda tartışılmaz.
Labioplasti
Labioplasti ameliyatını şöyle özetleyebiliriz; vajinanın dış dudakları olan labia majörün ve de dış dudakların hemen altında yer alan iç dudakların yani labia minörün cerrahi müdahaleyle tamir edilmesi, düzeltilmesi, değiştirilmesi işlemi. Eş zamanlı olarak “klitoris estetiği” dediğimiz hudoplasti de yapılabiliyor ki bu da kadın orgazmına giden yolda önemli bir işlem. Ayrıca labioplastide iç dudaklar kısaltıldıktan sonra klitoris cildine bir işlem yapılmazsa o bölge çıkıntılı ve daha belirgin olacağı için inanılmaz derecede görsel rahatsızlık verir. Bundan dolayı da labiolastiye çoğunlukla hudoplasti de eklenir. Bu, bir kadının doğuştan gelen anomalisi ya da sonradan oluşan yapısal bozulmasına tıbbın verdiği en güzel ve komplike yanıtlardan biridir.
Vajinoplasti
Vajinoplasti ise; genişlemiş olan vajinal dokunun alınması ve vajinanın etrafında bulunan yumuşak doku ve kasların sıkılaştırılmasıyla sıkı ve hazzı yükselten bir vajinaya sahip olunması için yapılan bir işlem olarak özetlenebilir.
Çiftler arasında yıllar içinde, özellikle de doğumlardan sonra erkeğin eskiden aldığı hazzı alamamasıyla ilgili sorunlar oluşur. Kadınlar açısından orgazm olamama belki de evliliğin ya da ilişkinin başından beri süregelen bir sorunsa da hem genelde konuşulmaz hem de kadının bunun eksikliği nedeniyle başka erkeğe gitmesi mevzubahis edilmez. Oysa erkeklerin, doğum sonrası eşlerinde aradıklarını bulamamalarının toplumda kabul gören olumsuz yansımaları vardır. Dolayısıyla kadınlar da erkekler de bu müdahaleye sıcak bakarlar.
Genital estetik için başvuran tüm kadın hastalarıma, bu operasyonu hangi hislerle, hangi gerekçelerle, neden istediklerini sorar ve bunu hiç arzu etmeden yalnızca eşleri için yapmak zorunda hissediyorlarsa üzerine düşünmelerini isterim. Zira kadın cinselliğinin bu adanmışlığına katkıda bulunmaktansa kadın orgazmının gelişmesine katkıda bulunmayı tercih ederim. Bu nedenle de kadınlara, sağlıklı cinsel yaşamda iki kişinin da haz almasının ne denli önemli olduğunu ve kendilerinin haz almasının önünde engeller varsa bunların neler olduğunun saptanması gerektiğini anlatmaya çalışırım. Eğer mutlu ve sağlıklı seksin önündeki engel kadının vajinasındaki bu değişimse bir gün bile kaybetmesinler isterim.
Seks, tek taraflı bir orgu ve eylem değildir. Doğum kadın tarafından yapılsa da gebelik kadın ve erkek tarafından oluşturulur. İki kişinin arzusuna ve kararına dayalı bir eylemin olağan olumsuz sonuçlarından kadınlar tek başlarına sorumlu olamazlar. Dolayısıyla bir kadının vajinasındaki olumsuz bulunan değişim, tıp eliyle elbette düzeltilebilse de kadının bunun için suçlanmayı asla kabul etmemesi gerekir.
Genital estetik bir ihtiyaçtır ama en başta kadının ihtiyacı ve kararıdır. Orgazmın peşinden giden kadınlarla kesinlikle, tıbbın ve bilimin ışığında çok yol katedebiliriz.